Wat betekent je moedertaal voor jou? Verhalen van tweetaligen

Om de Internationale Dag van de Moedertaal te vieren hebben we aan vrienden die meer dan één taal spreken, gevraagd te vertellen wat hun moedertaal voor hen betekent.

Aroha (Engels/Nederlands)

Nosrat (Farsi/Nederlands)

Alana (Spaans/Engels)

 

 

 

 

 

Greta

 

 

 

 

Aroha (14 jaar) legt uit wat het Memory-spel te maken heeft met tweetalig zijn:

‘Voor mij is het tweetalig zijn als het spelen van een spelletje Memory met jezelf. In plaats van een afbeelding op een kaart, heb je een woord in één van de talen die je spreekt. Soms is de bijpassende kaart onmiddellijk te vinden. Op andere momenten duurt het veel langer. Je blijft gewoon staren naar de kaart in je hand. Het is het enige wat je kunt zien, het lukt je gewoon niet om de andere te vinden. Dat is, zoals u zich kunt voorstellen, zeer frustrerend.’

Klik op de foto’s en lees het hele verhaal van Aroha en de verhalen van Alana en Nosrat over de band met hun moedertaal.

De komende maanden zullen wij meer verhalen van tweetaligen publiceren. Wil je geen verhaal missen, geef je dan op voor onze nieuwsbrief. Dan ontvang je ook regelmatig updates over ons werk op het gebied van meertaligheid en intercultureel onderwijs.