#GeefEenVertaling: Honderd Verhalen in Eén Maand

Geef een vertaling

#GiveATranslation #GivingTuesdayNow #GivingMultilingualStories

 

133

Vertalingen

18

Talen

47

Vertalers

Read this page in English.

Geef een vertaling!

Geven staat centraal op de nieuwe, internationale dag Giving Tuesday Now op 5 mei 2020. Deze dag is ingesteld als reactie op de noodsituatie rondom Covid-19. Nu in veel landen de scholen gesloten zijn, hebben kinderen met verschillende moedertalen geen toegang tot de talen die op school worden gesproken. 

Storyweaver is een online platform met duizenden prachtig geïllustreerde en cultureel diverse verhalen voor kinderen van alle leeftijden. De verhalen zijn in vele talen beschikbaar zodat meertalige kinderen kunnen genieten van de verhalen in hun moedertaal en in de schooltaal. Zo kunnen ze hun vaardigheden in beide talen ontwikkelen.

Hoewel sommige verhalen beschikbaar zijn in meer dan 160 talen, zijn ze niet allemaal vertaald. Er zijn bijvoorbeeld niet veel verhalen in het Nederlands. Dus hoewel de moedertalen van de kinderen wel beschikbaar zijn, kunnen deze verhalen niet gelezen worden in de schooltaal. Voor sommige talen zijn er helemaal geen verhalen, zoals de talen uit het Caraïbisch gebied en Suriname (Papiaments, Sranan). Ook zijn er weinig verhalen in inheemse talen. 

Ons doel: honderd vertalingen binnen één maand

Met een team van supporters heeft de Rutu Foundation toegezegd om een krachtige impuls te geven aan het aanbod van verhalen voor meertalige kinderen. Daarom gaan wij binnen een maand honderd verhalen vertalen op het Storyweaver platform. Dit zal duizenden kinderen toegang geven tot leuke, fantasierijke verhalen in hun moedertaal en de taal die ze op school gebruiken.  

Hoe kun je meedoen aan #GivingTuesdayNow?

  1. Vertaal zelf een verhaal! Een verhaal van Niveau-1 vertalen kost niet meer dan 30 minuten. Registreer op Storyweaver en volg de instructies om te vertalen. Je mag naar elke taal vertalen die je goed beheerst. Deel daarna je vertaling met ons op Twitter of Facebook met de hashtag #GiveATranslation, of stuur ons een e-mail (info@rutufoundation.org).

 

  1. Of steun ons met een donatie. De Rutu Foundation is een geregistreerde ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), die gericht is op het toegankelijk maken van moedertaal- en meertalig onderwijs voor alle kinderen.  Meer weten? Bezoek dan deze pagina. Om direct te doneren via je eigen bank, klik hier (alleen voor Nederland) of ga naar Geef.nl.

Doe met ons mee en geef meer kinderen toegang tot gratis verhalen in de talen die ze begrijpen en nodig hebben! 

Made with Padlet